dilluns, 28 de juny del 2010

Instants 4

Perdo el jo diluït en un vaixell amarg que vola. Sento el fred del sol acaronar-me les entranyes. La nit resguardarà el somriure. I em retornarà el do d'obrir les mans per abraçar.


dilluns, 21 de juny del 2010

pau
a les mans
desídia
al cos
i el cap
alterat


bombolles
de sabó
curulles
de pedres
de riu
rebenten
en mi



diumenge, 13 de juny del 2010

Mujeres

Una descoberta de les que et deixen sense alè. Escriptura i il·lustració s'uneixen per oferir-nos un univers emocional que no per quotidià deixa de colpir-nos. De fet, potser és precisament, aquesta quotidianitat que ens arriba ben endins, amanida d'una bona dosi poètico-estètica.



"no sé qué haré de mayor
pero sé que siempre jugaré
porque los juegos
me los invento yo"



Així comença el llibre.



"creo
en
los
próximos
cinco
minutos"

I així acaba.

Entre l'un i l'altre, un seguit de reflexions-poemes-il·lustrats que no poden deixar-nos indiferents. Llegint-lo és impossible no identificar-se amb alguna, o més d'una, de les dones que hi prenen veu i vot, que decideixen i dubten, que somien i toquen de peus a terra.

Un llibre d'aquells per dur a sobre i obrir per la pàgina que l'atzar ens prepara i deixar-se endur per aquell missatge; o per buscar-hi aquella paraula que se t'ha quedat clavada al cor i defuig la sortida.

Reitero, tota una descoberta.

Mujeres, de Lola Roig i Toni Martínez, ed. thule, 2009




diumenge, 6 de juny del 2010

Alícia al país de les meravelles

Recuperant els clàssics... infantils?

Doncs a vegades et ve de gust. Almenys a mi. Amb gairebé 40 anys i no havia llegit mai el best seller de Lewis Carroll. Per què no, aprofitar que Tim Burton ens l'ha tornat a posar en primera plana per aprofitar l'ocasió.
El resultat? Enganxada. Sort que és curt! No podia deixar de llegir les aventures de la jove protagonista. Saber com seria de fantàstica i fabulosa la història que li succeiria en el capítol següent. És cert que se n'han fet pel·lícules i segurament tenim en ment algunes escenes, com les que tenen relació amb la reina de cors. Però és ben bé igual. No hi fa res, senzillament, desitges continuar llegint. O si més no, és el que m'ha passat a mi.

Recomano que ho proveu. I ja em direu si hi esteu d'acord.